Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

 
Medence vízfűtés

Vízfűtés – Medencefűtés

Ki szeret fázni a medencében?
Valószínűleg senki.

Ma már egy modern medence igényli a vízfűtési rendszer beépítését, hiszen ennek segítségével a fürdőző akár egész évben élvezni tudja a kristálytiszta vízben eltöltött órák felemelő, stresszoldó erejét. A megfelelő vízfűtés rendszer kiválasztásakor azonban körültekintőnek kell lenni.

A medence vízfűtése elengedhetetlen:
• beltéri medencék esetében, hogy a fürdőzőknek legalább 30 fokos hőmérsékleti igényük legyen
• kisgyermekes családoknál
• idősebb emberek számára, akik könnyebben megfázhatnak
• kültéri medence esetében hőingadozások ellen
• egész évben tartó fürdési szezon a kellemes hőmérsékletnek köszönhetően

A vízfűtéssel felszerelt medence többletköltsége mindössze 10-15% között mozog, pedig a medence kihasználhatósága akár 100-200%-al is megnövekedhet!

A vízfűtéses medence típusai:

1. Elektromos fűtőpatronnal történő vízfűtés

Elsősorban nem túl nagy méretű, kültéri medencék fűtési típusa, mely rendkívül alacsony áron beépíthető, ráadásul szinte valamennyi medence alkalmas arra, hogy elektromos fűtőparton segítségével a vize felmelegíthetővé váljon. Egyetlen hátránya, hogy az egységnyi hőmennyiség előállítása magasabb összköltséggel jár együtt.

Tovább az elektromos fűtőpatronokhoz >>>

2. Hőcserélős vízfűtés

A hőcserélős vízfűtés kazánról működik. Legnagyobb előnye, hogy bármilyen típusú és bármilyen méretű medencébe telepíthető. Rendkívül magas teljesítmény elérésére képes a hőcserélős vízfűtés, melynek üzemeltetési költsége gazdaságos. Egyetlen hátrányaként a magas telepítési költséget lehet említeni, mely működése során úgyis megtérül egy idő után.

Tovább a hőcserélőkhöz >>>

3. Napkollektorral működtetett vízfűtés

A környezetbarát vízfűtési típus során napenergia kerül felhasználásra, melynek legegyszerűbb módszere a fekete műanyagcsöves rendszer, miközben a medence vízének forgatása szűrő-forgató szivattyúval, független cirkulációs kör kiépítésével vagy a nyomásfokozó szivattyúval történhet meg.
A biztonságos rendszer érdekében ún. hőcserélő beépítésével a nap energiája által felmelegített víz ebben a hőcserélőben adja át a meleget a medence vízének.

4. Hőszivattyúval történő vízfűtés

A hőszivattyúval történő vízfűtés során a vizet kazánnal vagy elektromos úton lehet felmelegíteni. Ez a megoldás az egyik legösszetettebb uszodagépészeti megoldásnak felel meg, mely még nagyobb medencék esetében is hatásos lehet.

A medence megfelelő vízmelegítő rendszerének kiválasztását legjobb, ha szakemberre bízza az ember. Ha ugyanis nem megfelelő rendszer kerül beépítésre, a fenntartási költségek is megnövekedhetnek, mely a medencetulajdonos számára fog többlet költséget jelenteni.

Tovább a hőszívattyúkhoz >>>

Üzemeltesse be a leggazdaságosabb fűtési típust medencéjébe.

Medence fűtéssel  kapcsolatban, nézze meg kínálatunkat Webáruházunkban!Szaktanácsadásért hívja munkatársainkat bizalommal! És ne feledje: a víz felmelegítése kerül a legtöbb költségbe. Azzal nem fog spórolni, ha egyszerűen csak kikapcsolja a fűtést.Hívja most: +36 30 937 72 67
 vagy írjon ajánlatkérésünkre


Medence építés AjánlatkérésElérhetőségünkMedencefedésBlogAdatvédelemÁszfOldaltérkép