Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

 
Medence vegyszerek

Medence vegyszerek

A mechanikai szennyeződések eltávolítása mellett bakteriológiai szempontból is fontos az uszoda megfelelő medence vegyszerekkel történő karbantartása. Ha az uszoda üzemeltetése során nem használjuk ezeket a medence vegyszereket, a víz színe könnyen bezöldülhet, amely által a létesítményünk teljesen használhatatlanná válhat.

A medence vegyszereket szükséges használni:
• a tökéletes tisztaságért
• áttetsző víztükörért
• a megfelelő PH értékért
• fertőtlenítésért
• az algák és penészgombák megtelepedése ellen
• vízkő kialakulásának megakadályozására
• téli fagyás ellen

Habár a legtöbb medencevegyszer veszélyes anyagnak minősül, a megfelelő használatuk elengedhetetlen a medence tisztántartásának és higiéniájának megőrzése érdekében.

Szakember segítségével azonban megtalálhatja a legjobb medence vegyszereket és megismerheti azoknak helyes használati lehetőségeit.

Mely medence vegyszerekre és mérőműszerekre lehet szükség?

A pH mérő:
A víz ideális pH értéke 7.2-7.4 között mozog, hogy a használatos medence vegyszerek tökéletesen ki tudják fejteni hatásukat. Ez ennél lúgosabb (7.6 pH érték feletti) esetén már irritáló hatású vegyületek keletkeznek, ha pedig még ennél is savasabb/lúgosabb pH keletkezik, a fürdőző bőrére is erősen irritáló hatással rendelkezik. Az ideális pH értéket a pH beállító medence vegyszerrel lehetséges a pH-Minus és a pH-Plus szer segítségével.

Tovább a pH adagolóhoz >>>

Klór szint mérő:
A klórtabletta hatékonyan ártalmatlanítja a vízben megtelepedő kórokozókat és baktériumokat. A medence üzembe helyezésekor a klórszint eléréséhez klórtablettát vagy granulátumot alkalmazunk. A megfelelő szint elérést pedig lassan oldódó klórtablettával érhetjük el. Amennyiben a vizet túlklórozta, célszerű azonnal eltávolítani a klórtablettát a vízből, hiszen az optimális klórszint néhány óra elteltével helyreáll.

Tovább a klóradagolókhoz >>>

Automata vegyszeradagoló berendezés:
A medence vegyszereket a víz minőségének fenntartása érdekében megfelelő gyakorisággal és meghatározott mennyiségen szükséges a medence vízéhez adagolni. Ezeket az uszoda vegyszeres oldatokat szivattyúk adagolják a medencébe a vegyszeradagoló mérőcelláin átáramló víz vegyszerszintje alapján.

Tovább a vegyszeradagolókhoz >>>

A sóbontó
A sóbontó napjaink legismertebb klóros vízkezelő eljárása, melynek minimális a fenntartási költsége, mégis automatikusan működtethető. A sóbontó a vízbe kerülő a feloldott sóból állítja el a medence fertőtlenítéséhez szükséges klórt, melyet újra sóvá alakítja át, ezáltal a só soha nem fogy ki a medencéből.
Az eljárás biztonságos, hiszen az emberi bőr nem érintkezik irritáló klórvegyülettel. A szerkezet legnagyobb előnye, hogy utólag is beépíthető, öntisztító és nem rendelkezik magas anyagi vonzattal.

Tovább a sóbontókhoz >>>

Téli medence vegyszerek

A teleltetés is megkíván bizonyos medence vegyszerek használatát, hiszen a teleltetést vízzel feltöltve történik, mely tavaszra teljesen vízkövessé teszi a medencét. A téliesítő medence vegyszerek azonban csökkentik a vízkőkiváltást, az algagátló megakadályozza az algák szaporodását, míg a fóliás medencéknél a penész kialakulását gátolják meg.

Tovább a téliesítő folyadékhoz >>>

Nézzen be Webshoppunkba, amennyiben medence vegyszerekre van szüksége!


Ahhoz, hogy a vegyszereket helyesen tudja használni medencéjében, igényelje szakmai tanácsadásunkat! És ne feledje:

Hívja most: +36 30 937 72 67
 vagy írjon ajánlatkérésünkre


Medence építés AjánlatkérésElérhetőségünkMedencefedésBlogAdatvédelemÁszfOldaltérkép