Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

 
Homokszűrő-vízforgató

Homokszűrős víztisztítás

A homokszűrős vízforgatással a medence vizét folyamatosan tisztán lehet tartani a szennyeződésektől. Hiszen senki sem szeretne lubickolás közben oda nem illő, nem kívánatos rovarokkal vagy falevelekkel találkozni.

A vízforgató berendezés az egyetlen, mely folyamatosan szép, tiszta vizet biztosít a medencéje számára. A szűrő-vízforgató berendezések közül napjainkban a legkedveltebb típusú a homokszűrős megoldás.

A homokszűrős berendezés során egy kvarchomokkal töltött tartályon keresztül egy szivattyú segítségével kerül vissza a tiszta víz a medencébe. A szűrő mérete természetesen a medence méretének megfelelően egyenesen arányban változhat.

Takarékos használat:
A homokszűrős víztisztítás legnagyobb előnye, hogy a berendezés működésének köszönhetően akár 4-5 éven át is használatra alkalmas marad a medence vize, amit ezen időszak alatt nem kell leengedni. Ha jól utánaszámol, ezzel így sok-sok köbméter vizet megspórolhat.

Ám a berendezés megfelelő beállítása rendkívül fontos. A jól beállított homokszűrő-vízforgató ugyanis minimális vegyszerrel, kristálytiszta vizet tud garantálni medencéjében.

Használata:
A medence vizének szűrőn történő áramoltatását naponta legalább 2-3-szor el kell végezni. A szabályozás automatikus, Önnek ezzel nem kell törődnie, hiszen a szerkezet elvégzi Ön helyett a munkát.

A homokszűrő-vízforgató használata:
A berendezés hatásmechanizmusában két kulcsfontosságú elem –a szűrő és a szivattyú- a medencén kívül a gépházban vagy az aknában kerül elhelyezésre. A szennyezett víz kivezetése a medence másik oldal történik egy ún. szkinner vagy felületleszívó segítségével. A homokszűrő tartályban található homokon ezután a lép működésbe a szivattyú, hogy a víz átpumpálódjon a szűrőn. A medence másik oldalán lévő befúvók, ezután a medencébe áramoltatják vissza az immár megtisztított vizet.

Az automata szeleppel ellátott homokszűrős megoldás azonban még ezt a hatásmechanizmust is fokozhatja, melynek főbb tulajdonságait a tervezés során szakember határozza meg.

Váltószelepes homokszűrő:
Egy nyomást érzékelő műszer figyelmeztet, ha a szűrőben található homok is kezd már bepiszkolódni és a szennyeződéseket felvenni. Ilyenkor a víz iránya egy váltószeleppel könnyen és biztonságosan megváltoztatható.

A medence tisztaságáról gondoskodni kell, hogy a medencében való lét felhőtlen és valódi kikapcsolódás legyen.

Meglévő medence ellátása homokszűrős-vízforgató rendszerrel

Lehetséges akár régebbi medencéjébe is beépíteni egy higiénikus, és nagy teljesítményű homokszűrős víztisztító berendezést.

Nézzen be webáruházunkba, amennyiben minőségi homokszűrőre és vízforgatóra van medencéjéhez szükség!


Mivel azonban a medencék eltérőek, bízza szakemberre a medencéjébe történő megfelelő víztisztító rendszer beépítésének folyamatát. Hívjon bennünket bizalommal!

Hívja most: +36 30 937 72 67
 vagy írjon ajánlatkérésünkre


Medence építés AjánlatkérésElérhetőségünkMedencefedésBlogAdatvédelemÁszfOldaltérkép