Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

 
Fontos tudnivalók

Medence építéssel, üzemeltetéssel kapcsolatos tudnivalók


Medence építése előtt nagyon fontos,


hogy olyan helyet találjunk rá, ami sok éven át ideális és kényelmes, és műszakilag is megfelelő.
De vajon mik a főbb szempontok, amikor a medencénket megálmodjuk?

Legfontosabb, hogy legyen elegendő hely rá, használjuk ki maximálisan a kertet, a telek adta lehetőségeinket. Érdemes a medence méretét úgy kalkulálni, hogy legyen hely a körüljáráshoz, napozáshoz, pihenésre, de a medencénk takarítása, porszívózása se ütközzön akadályokba. Ez ideálisan legalább másfél méter távolság a szélétől, amely sávnak szabadon kell maradnia.A medence építése nyugodt helyen a legjobb

A medence építése leginkább a ház mögötti csendes, szemek elől zárt pihenőkertben ideális,ahol nem zavar a zaj, vagy a szomszédok jövés-menése. A szomszéd kerítéstől, épülettől mért távolság a 3 méter is lehet, ide még egy jól takaró tujasövény is elfér. Vegyük elő az alaprajzot, húzzuk be a távolságot, a főbb pontokat jelöljük be, és egyből kifog derülni, hogy mi az a maximális méret, amekkora medence építését tervezhetjük. Ennél természtesen kisebb lehet.
Mi nem lehet a medence közelében?


A medence építése előtt arra is ügyelni kell. hogy a gödör kiásása ne ütközzön akadályokba: tudni kell hol futnak a közművezetékek, gáz, csatorna, egyébb kábelek a földben, mert ezekre ügyelni kell. Az is fontos, hogy vannak-e nagy, erős gyökérzetű fák a közelben? Szép dolog egy árnyas kertben a medence, ám ennek több hátránya is van. A medence építésekor, a gödör kiásásakor ha elvágjuk a nagyobb gyökereket, a fa elszáradhat, elveszti statikáját, és balesetveszélyessé, jobb esetben csak csúffá válik. Az is szempont, hogy a fákról lehulló levelek, termések belepottyanhatnak a vízbe, ami nagy terhet ró a szűrőkre, gyakran kell takarítani a vizet, ami - lássuk be, nem épp kényelmes megoldás.
Még egy fontos szempont: ha derítőgödör van a kertünkben, akkor a derítő belső falától is legalább 3 méter  távolság az ideális, ennek talajstatikai okai vannak.


Medence építés kis helyre

Ha saját medence építésének tervét fontolgatja, az elsők között merül fel a kérdés: mekkora is lehet az a medence? És szinte az elsők között merül fel az a kétség, hogy á… nincs itt elég hely arra, hogy úszni is lehessen benne, csak mártózni legfeljebb… De ennek nem muszáj így lennie.
Kétségtelen, hogy a medenceépítéshez minél nagyobb a hely, annál jobb, annál inkább hasonlít egy szabad, uszodában, strandon megszokott élményhez, ám rendesen, tempósan úszni lehet az otthonában is.Hogy úszhat kis medencében?

Akár kültéri, akár beltéri medence építésén gondolkodik, van olyan lehetőség, hogy a kis helyen, viszonylag rövid úszómedence esetén is sportolhasson benne. Ennek a titka egy olyan uszodagépészeti megoldás, ami ellenáramoltatja a vizet, így „ár ellen úszva” tudja megdolgoztatni izmait, akár több kilométert teljesítve úgy, hogy a medencéje csak pár méteres.
A medenceépítés előtt azonban erre gondolni kell, hiszen a gépészeti megoldást is bele kell tervezni, számolni a medence építés folyamatába, illetve számolni kell annyi plusz hellyel a medence gépészeti aknában, hogy a gépek elférjenek.


Hívja most: +36 30 937 72 67
 vagy írjon ajánlatkérésünkre

Medence építés AjánlatkérésElérhetőségünkMedencefedésBlogAdatvédelemÁszfOldaltérkép