Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

 
Épített medence homokszűrővel

Épített medencéjében a homokszűrő a tiszta víz elengedhetetlen feltételeA homokszűrő a tiszta víz elengedhetetlen feltétele minden épített medence esetében. A homokszűrő ugyanaz egy kerti medence számára, mint az olajszűrő egy autónak, vagy légszűrő a porszívó esetében.

Az épített medence vizének tisztasága nem csak esztétikai okokból fontos, hanem egészségügyi kérdés is. Ügyeljen tehát rá, hogy az épített medencéjének vize mindig kellően tiszta legyen!

Mik a tiszta víz jellemzői?

Szeretnénk rögtön eloszlatni egy tévhitet: a tiszta medencevíz nem jelenti azt, hogy nincs benne esetenként természetes szennyeződés, mint faág-darabok, vagy éppen bogarak. Egy kerti medence esetében ez amúgy is elkerülhetetlen – bár a fizikailag is látható szennyeződéseket ildomos napi szinten kitakarítani.

A tiszta medencevíz lényege, hogy egészségügyi szempontból tökéletesen biztonságos benne fürdeni, illetve a látványa is csobbanásra csábítson mindenkit.

Válasszunk vízforgatós homokszűrőt a medencénkhez!

A kerti medencék tiszta vizét részben a megfogható, szerves kosz eltávolításával, részben vegyszeres karbantartással, részben pedig homokszűrővel oldhatjuk meg. Érthető módon a homokszűrős víztisztás az, amelyik a legkevésbé megterhelő és egyben állandóan alkalmazható módszer.

A homokszűrő ráadásul az úszó szemetet, faleveleket, bogarakat is kiszűri. Ideális választás mindazoknak tehát, akik fürdőzés közben nem akarnak mindenfajta szerves anyagot kerülgetni a medencéjükben!

A homokszűrő rendszerének központi eleme az a vízforgató berendezés, ami gondoskodik a medence vizének folyamatos beszívásáról a szűrőbe, illetve a szűrt-tisztított víz visszaengedéséről. Önálló vízforgató berendezések is kaphatók, ám érthető okból a homokszűrős megoldás a legkedveltebb manapság.

Miért előnyös és közkedvelt a homokszűrős vízforgató?

A homokszűrő organikus, természetes szűrőrendszer, amely érdemi vegyszerhasználat nélkül szűri ki a szennyeződéseket. Lényegében a természet ihlette: a homok számos pozitív tulajdonsága között szerepel a tisztító potenciál is.

A homokszűrő ráadásul takarékos és környezetbarát is, mert akár 4-5 éven át lehet használatban, és ez alatt az idő alatt, normális használat mellett, nincs szükség az épített medence vizének lecserélésére! Ha belegondol, hány száz köbméter vizet nem kell elhasználnia, máris egy vaskos összeget spórolt meg a homokszűrőnek hála – és mert kevés vegyszer igényel, így a környezetet is kevésbé terheli!

A homokszűrős vízforgató használata egyszerű

A homokszűrővel egybeépített vízforgató használata valóban egyszerű, és elég pár dologra odafigyelnünk, hogy éveken át hatékonyan működjön. A jól beállított vízforgató homokszűrője minimális mennyiségű vegyszerrel tud tiszta vizet biztosítani kerti medencéje számára.

Aranyszabály, hogy a vízforgatót naponta 2-3 alkalommal érdemes használni, hogy a teljes vizet átszűrje. Mivel a szabályozásról automatika gondoskodik, ezzel nem kell külön foglalkoznia, a rendszer dolgozik Ön helyett!

De hogyan is néz ki egy homokszűrős vízforgató? A két legfontosabb része, azaz a szűrő és a szivattyúmotor a gépházban, vagy egy aknában kerül elhelyezésre. A szennyezett vizet a szkinner (felületleszívó) a medence másik oldalán vezeti ki, bele a homokszűrő tartályába, ahol víztisztítás kémiai része lezajlik.

A medence másik oldalán lévő befúvók aztán visszaengedik a már kristálytiszta vizet a kerti medencébe. Ha pedig automata szelep is van a homokszűrős rendszeren, akkor a víztisztítás hatásfoka tovább növekszik!

A váltószelepes homokszűrő előnyei

A váltószelepes homokszűrő legfőbb előnye a hagyományos rendszerhez képest, hogy olyan szenzorokkal rendelkezik, amelyek által a rendszer nyomon követheti a homok tisztaságát. Ha a homok kezd elkoszolódni, egy váltószeleppel oldja meg a víz irányának módosítását a rendszer.

Lehetséges régebbi kerti medencéhez is homokszűrőt telepíteni?

Igen, természetesen van rá mód, hogy régebben épített kerti medencéket is ellássunk homokszűrős vízforgatóval. Amennyiben minket bíz meg a munka elvégzésével, garanciával telepítünk homokszűrős vízforgatót a kerti medencéjéhez, hogy az egész nyári szezonban élvezhesse a tiszta vízben fürdőzés minden előnyét!


Hívja most: +36 30 937 72 67
vagy írjon
ajánlatkérésünkre


Medence építés AjánlatkérésElérhetőségünkMedencefedésBlogAdatvédelemÁszfOldaltérkép