Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

 
Blog

Medence építés előtti tudnivalók


Medenceépítés könnyedén

Számtalan medenceépítő cég közül választhat az, aki álmai medencéjét szeretné elkészíttetni. Ezen cégek és vállalkozók között vannak, akik különböző technikai és beépítési innovációkkal csábítanak és vannak, akik kifejezetten családi és kisközösségi medencékre szakosodtak, érdemes hát előre tájékozódni hol is a legkedvezőbb az ár-érték arány.
Választáskor mindenkinek más szempont a lényegesebb: Legyen a legújabb modell. Rendelkezzen jobb felszereltséggel. Legyen rá minél hosszabb időtartamú a garancia.
Jövőbeni medencénket ma már több százezer változat közül választhatjuk ki, illetőleg alkothatjuk meg, saját ízlésünk-, stílusunk-, és álmaink alapján. Egyedi szempontjainkon túl azonban számos, a medence telepítését befolyásoló tényezőt is figyelembe kell vennünk, mielőtt döntünk.

Kültéri medence legyen, vagy beltéri?

Beltéri medence elhelyezését bár nem befolyásolja környezeti körülmény, de fontos a gondos tervezés, statikusi- valamint építész szakvélemény beszerzése is szükséges.
Kültéri medence tervezése esetén azonban a talaj és a domborzati viszonyok elemzésén túl nem árt figyelni az uralkodó szélirányra, napjárásra, a medence háztól való távolságára és körüljárhatóságára, hogy a medence építés végén valóban egy, az igényeinknek és életmódunknak leginkább megfelelő medencével legyünk gazdagabbak.Medence építése előtt nagyon fontos,

hogy olyan helyet találjunk rá, ami sok éven át ideális és kényelmes, és műszakilag is megfelelő.
De vajon mik a főbb szempontok, amikor a medencénket megálmodjuk?


 
Kattintson ide a folytatáshoz >>> 


Medenceépítés ideális időpontja

A medenceépítést ideális ősszel kezdeni és tavasszal befejezni, mert az első tél jót tesz statikailag is a kerti medencének.

Miért is? Nos, cikkünkből kiderül!


 Kattintson ide a folytatáshoz >>> 

Medence vizének kezelése, vegyszeradagolás

Legyen szó akár puha falú, akár épített kültéri-, vagy beltéri medencéről, úszómedencéről, vizének tisztítása, tisztántartása, a szennyeződések eltávolítása, mechanikailag és vegyileg egyaránt alapvető feladat. Azonban a víz csak abban az esetben lesz- és marad tiszta, ha annak összetevői kémiai szempontból egyensúlyban vannak.

  Kattintson ide a folytatáshoz >>> 


Medence vizének fűtése elektromosan, napkollektorral vagy hőszivattyúval

Tavasszal, szinte az első napsugarakkal egy időben jut minden medencetulajdonosnak eszébe, hogy mennyire jó is lenne végre újra csobbanni egyet, ám e tekintetben nem csak a levegő és a szél hűvöse-, hanem a kültéri úszómedencék vizének alacsony hőmérséklete is nagyon komoly visszatartó tényezőt képvisel.


  Kattintson ide a folytatáshoz >>> 


Fix, tartós beton medence vagy olcsóbb, kisebb mobil medence?
A medencedilemma

Az olcsó mobilmedencék és az épített medencék esztétikuma nagyjából úgy viszonyul egymáshoz, mint egy gumibugyi a szexi fehér-neműhöz. Funkciójának megfelel, de hol van benne az élvezet?

  Kattintson ide a folytatáshoz >>> 


Alternatív víztisztítási módszerek masszázsmedencékhez

UV sugaras fertőtlenítés
Az UV fény nem csak, hogy megöli a baktériumokat, vírusokat és az egysejtűeket, de meggátolja azok masszázsmedence-vízbeli elszaporodását is, így használatával akár jelentősen csökkenthető a szükséges adagolandó fertőtlenítő mennyisége is.

  Kattintson ide a folytatáshoz >>> 

A medence téliesítése

Lassacskán sajnos vége a nyárias időnek, így a medenceszezonnak is. Ahogy egyre több falevelet kell a víz tükréről lehalásznunk, aktuálissá válnak a kérdések: “mikor téliesítsek?” “Hogyan ne felejtsek ki semmit az eljárás menetéből?” Ha éppen medence téliesítésre készül, vagy még nem tudja, mennyi munkára számíthat jövendőbeli medencéje téliesítésekor

  Kattintson ide a folytatáshoz >>> 

Medencefedéssel elkerülhető a kerti medencénk korai elöregedése

Már egy egyszerűbb medencefedéssel is évekkel hosszabbíthatja meg medencéjének élettartamát. Medencefedéssel ráadásul nem csak a főidényben használhatja.
Megfontolandó!


  Kattintson ide a folytatáshoz >>> 


Medencefedés és fóliázott vasbeton medence építése

Medenceépítéskor mindig felhívjuk arra a figyelmet, hogy a medencék élettartalma nem csak a szakszerű téli valamint nyári átállásokkal és rendszeres karbantartással növelhető. Időszakos vagy állandó takarásával, fedésével is hatékonyan növelheti vasbeton medencéjének élettartalmát.

  Kattintson ide a folytatáshoz >>> 


Van kerti medence, amiből a kicsi is lehet tökéletes


Már a kert egy eldugott, szabad sarka is tökéletes színhely lehet az Ön kerti medencéjének, a nyugodt kikapcsolódás pillanataihoz. Ön egy kedves kis gyerekpancsolót, luxus wellness-élménymedencét, vagy egy hűsítő, nagyobb, forma-medencét álmodna oda?
Esetleg a szűk család vagy tágabb vendégkör számára is alkalmas méretű, tartós, úszásra is kényelmesen megfelelő fóliás betonmedencét képzelne el a kertjébe?


Egy teljesen saját igényekre szabható betonmedence építése, fém zsalurendszerrel, teljes medencegépészettel az üzembe helyezésig akár 15-20 nap alatt el is megvalósulhat, így Ön akár már a megbízás hónapjának utolsó hetében belecsobbanhat a saját kerti medencéjébe, vagyis, ha jobban belegondol, még most sincs késő belevágni.


Épített medencéjében a homokszűrő a tiszta víz elengedhetetlen feltétele

A homokszűrő a tiszta víz elengedhetetlen feltétele minden épített medence esetében. A homokszűrő ugyanaz egy kerti medence számára, mint az olajszűrő egy autónak, vagy légszűrő a porszívó esetében.
Az épített medence vizének tisztasága nem csak esztétikai okokból fontos, hanem egészségügyi kérdés is. Ügyeljen tehát rá, hogy az épített medencéjének vize mindig kellően tiszta legyen!

  Kattintson ide a folytatáshoz >>> 


Hívja most: +36 30 937 72 67
 vagy írjon ajánlatkérésünkre

Medence építés AjánlatkérésElérhetőségünkMedencefedésBlogAdatvédelemÁszfOldaltérkép